Op maandagavond 13 maart sprak Ineke van Dongen op de jaarlijkse gemeenteavond over (seksueel) Misbruik in de kerkelijke gemeente.
Ineke is communicatieadviseur en preventiemedewerker bij het Meldpunt Misbruik.
Zij zijn ons landelijk aanspreekpunt voor het geval we vragen hebben of als we signalen ontvangen m.b.t. ongewenst gedrag en misbruik.
Ze legde ons uit wat het Meldpunt voor ons kan doen, hoe je alert kunt zijn op situaties die niet goed gaan maar ook hoe moeilijk het als gemeente is om geconfronteerd te worden met een ongewenste situatie.
Helaas heeft dit bij andere gemeentes, elders in het land ook geleid tot grote verdeeldheid binnen de gemeente.
Naast haar praatje was er ook ruimte om over bepaalde stellingen even te discussiëren met andere gemeenteleden en dus interactief bezig te zijn.
Ook was er alle gelegenheid om vragen te stellen.
Fijn dat we dit als gemeente zo met elkaar konden bespreken!

Waar staan we als commissie Veilig Jeugdwerk op dit moment?
Enkele weken geleden hebben we aan de clubleiding gevraagd met tieners/jongeren na te denken over hoe wij vinden dat we met elkaar om moeten gaan.
Wat vinden we zelf belangrijk en waar kunnen we in de Bijbel vinden hoe God wil dat we met elkaar omgaan?
Ook onderzoeken we momenteel of het mogelijk is om via het landelijke bureau voor de Christelijk Gereformeerde Kerk mee te kunnen doen aan een gratis Verklaring Omtrent Gedrag.
Dit is dan voor iedereen die betrokken is bij kinder-/jeugdwerk in onze gemeente.
Ook gaan we op korte termijn op zoek naar één of meerdere vertrouwenspersonen.

Groeten,

Mandalie en Ronald