Op 28 november en 2 december hebben we de eerste 2 avonden over Veilig Jeugdwerk gehouden. We hadden veel medewerkers die met kinderen binnen onze gemeente werken uitgenodigd. Dat er 50 deelnemers aanwezig waren, gaf aan dat er veel betrokkenheid op het thema was. We waren erg blij met zo'n grote opkomst! Dank je wel!

Het is een moeilijk onderwerp en we hadden van tevoren geen idee hoe het zou leven.
Na een korte inleiding zijn we in groepjes (ingedeeld op basis van leeftijd tot 10 of > dan 10 jaar waar we leiding aan geven) uiteen gegaan.
In de groepjes is gesproken over omgangsregels. Wat moet kunnen, wat absoluut niet?
En waar denk je neutraal over. We merken met elkaar dat we daar soms verschillend over denken, maar ook dat we bij sommige dingen nog nooit stilgestaan hebben. Ondanks dat waren het goede avonden en is er een belangrijke stap gezet in het traject Veilig Jeugdwerk.
Een veel gehoorde reactie was 'heel goed en belangrijk dat dit bespreekbaar gemaakt wordt'. Daar zijn wij ook van overtuigd!
We hebben de formulieren verzameld en gaan kijken hoe we hier verder vorm aan kunnen gaan geven.

Mandalie Bulten en Ronald den Deurwaarder

vr nov 23