As. zondag zal ds. Jeroen Sytsma (vorige predikant Kruiskerk) in beide diensten voorgaan.

Ochtend: "Hoera, ik ben priester." Dat heb je nog niet vaak gedacht vermoedelijk. Toch noemt Petrus ons zo: 'U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht.' Een priester stond tussen God en mensen in. Voor het ware geluk was je afhankelijk van de priesters. Elke cultuur maakt haar eigen priesters, ook al noemen we ze dan anders. Wij geven bijv. sporthelden en wetenschappers soms die rol. Maak mij gelukkig! Hoe kunnen wij priesters zijn? Hoe brengen wij God bij de mensen en mensen bij God?

Middag: Het thema 'priester' komt 's middags terug. De bijbel kent een echte 'mystery guest': Melchizedek. Abraham heeft een raadselachtige ontmoeting met hem. In Psalm 110 krijgt hij een belangrijke plek. En via die psalm wordt Melchizedek opeens heel belangrijk om Jezus als Hogepriester te begrijpen. Tenminste, volgens Hebree├źn 7. Hier valt wat uit te leggen.

zo feb 28 @09:30 - 10:45AM
zo feb 28 @16:30 - 05:45PM