0118 - 62 89 51
Postbus 173, 4330 AD
Lange Delft 94, Middelburg

Dit jaar is het na 2 jaar Corona-beperkingen in de zomer weer mogelijk om een diaconale reis naar Hongarije te ondernemen. Op maandag 1 augustus zal een groep van 18 leden uit de gemeente vertrekken naar Tápióbicske om daar 10 dagen te helpen bij Michel en Janet van Boxtel van stichting Embrace. Het idee is dat er tal van klussen worden gedaan bij bewoners van het dorp en misschien in de omliggende plaatsen. Zij hebben zelf niet de middelen of het vermogen dat te doen. Hun leefomstandigheden zijn vaak primitief, zeker vergeleken met onze levensstandaard. Op deze manier kunnen we iets voor de bevolking daar betekenen. Het betreft vaak Roma-bevolking die in Hongarije wordt achtergesteld. Door iets met en voor hen te doen worden ze gezien en dat is soms net zo belangrijk als de klus die wordt gedaan. Voor de kinderen organiseren we in de ochtend met een deel van de groep een Summerschool. We zijn dan een ochtend met de kinderen uit het dorp bezig met sport, spel en andere creatieve dingen. Er wordt daarbij ook een Bijbelverhaal met hem gedeeld.

De diaconie heeft besloten om het diaconale jaarproject van het seizoen 2022/2023 te bestemmen voor stichting Embrace. Dat geld kunnen we nu nog niet meenemen natuurlijk. Om toch niet met lege handen in Hongarije aan te komen, organiseren we een sponsorloop. Op zaterdag 23 juli lopen de deelnemers aan de diaconale reis een HALVE MARATHON (21 km) tussen Middelburg en Veere. U kunt hen daarbij sponsoren door één van de deelnemers zelf te benaderen en op hun sponsorlijst een bedrag te zetten. Het doel is om minimaal €100 per deelnemer op te halen, dus minimaal €1800. 

Na de sponsorloop wordt dat bedrag dan bij u opgehaald of u maakt het over aan de diaconie op rek.nr. NL85 RABO 0162 535 120 t.n.v. diaconie CGK Middelburg o.v.v. Sponsorloop DJR2022.

Emballage actie
Vanaf maandag 4 juli a.s. is de opbrengst van de emballage donatie zuil bij de AH aan de Fazantenhof bestemd voor ons jaarproject van Mission Possible. Van 4 juli tot 4 september kunt u het bonnetje van uw lege flessen doneren aan dit doel.

Workshop
Inmiddels is er een datum geprikt voor de workshop Trappistenbier voor Mission Possible. Mocht u willen deelnemen op vrijdag 15 Juli en u zich nog niet opgegeven hebben dan kan dat nog (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Start 19:30 uur (locatie volgt).

In Oost-Afrika heerst op dit moment de ergste droogte sinds 40 jaar. De gevolgen ervan zijn zeer ernstig. Zo'n 20 miljoen mensen hebben een groot voedseltekort of hebben geen voedsel. Veel mensen sterven door voedselgebrek. Door de oorlog in Oekraïne verergert de situatie doordat de graanexport stagneert en de voedselprijzen stijgen. In de hoorn van Afrika was er altijd al een dreiging van tekorten. Sprinkhaanplagen zorgden voor een toename van een dreigende hongersnood. Dat pakt nu desastreus uit. Partnerorganisaties van deputaten diaconaat willen hulp bieden juist daar waar de nood erg hoog is: daar waar mensen totaal geen eten hebben. Ze helpen met voedsel, medicijnen en noodzakelijke zorg. Zo brengen zij hoop waar wanhoop heerst. Helpt u alstublieft mee? De diaconie heeft reeds € 1500 overgemaakt voor dit doel, alle giften boven dit bedrag zullen we uiteraard na het tellen van de collecte ook nog overmaken.

Na de dank van vorige week voor de grote schoonmaak van het Hofje, nu een oproep voor het structurele schoonmaakteam van het Hofje onder den Toren. Nu de verbouwing achter de rug is en hierdoor het gebruik door de deelnemende gemeenten (jong en oud) en de incidentele verhuur zal toenemen, zal ook meer van het huidige schoonmaakteam worden gevraagd. Dit betekent, dat vanaf 1 september as. het Hofje op de woensdagmorgen door 3 personen dient te worden schoongemaakt i.p.v. 2 personen. De schoonmaak vindt plaats iedere woensdagmorgen vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur. De intentie is dat men eens in de 5 weken aan de beurt is. Dit betekent dat minimaal 10 personen op de lijst moeten staan, excl. de schoonmaakcoördinator Greet Verhage, die elke week aanwezig is. Vanuit onze gemeente is men op zoek naar minimaal 3 personen die deel gaan uitmaken van het schoonmaakteam.
Aanmelden van nieuwe helpers kan bij Greet Verhage:
Mobiel: 06 125 29 740 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Laat het ook even aan de scriba weten wanneer u zich heeft aangemeld.

Er wordt bij voldoende belangstelling een workshop gepland op een (vrijdag)avond waarbij Frank Vos je in de wereld van het speciaalbier zal inwijden (incl. proeverij). De opbrengst van de avond gaat in zijn geheel naar het jaarproject van Mission Possible. Kosten: € 17,50 p.p. voor alleen deelname of € 20,00 inclusief een zeer moeilijk verkrijgbaar “refterbier” wat je thuis in alle rust nog eens kan proberen. Opgave bij Frank Vos 0118-410887 (zie ook artikel in laatste Tussentijds)